Tőzsdei lejtmenetben is nyerő az Allianz Alapkezelő

Az Allianz Alapkezelő Zrt. 5. alkalommal nyerte el a Hónap alapkezelője címet. Fekete Attila válaszolt az eddigi sikerekre és a közeljövő várható eseményeire vonatkozó kérdéseinkre..

Minek tulajdonítja az elmúlt időszakban elért átlag feletti hozamaikat?
Az átlag feletti hozamok elsősorban a portfólió konzervatív összeállításának köszönhető, így alapjaink a januári tőzsdei lejtmenetben jól teljesítettek. A defenzív összetételt a közeljövőben is tartani kívánjuk, mivel további lemorzsolódásra számítunk a nemzetközi részvénypiacokon.

Melyik jelenlegi politikai vagy gazdasági történést tartja a legfontosabbnak egy hazai kisbefektető számára és miért?
A hazai eszközökre fókuszáló kisbefektető számára az MNB monetáris politikája, illetve az MNB hosszú kötvények hozamainak leszorítására tett kísérletei bírnak kiemelkedő jelentőséggel. Ma már azonban a kisbefektetők nagy része is globálisan gondolkodik és fektet be, így a FED kamatpolitikáját övező bizonytalanságra, a kínai gazdasági növekedés lassulásának mértékére, valamint az olajpiaci folyamatokra érdemes kiemelt figyelmet fordítani.

Milyen trendet vagy váratlan eseményt valószínűsít a közeljövőben, amely leginkább hatással lehet egy magyar átlagpolgár befektetéseire?
A 2016-ra és 2017-re vonatkozó globális gazdasági növekedésre adott előrejelzések folyamatosan csökkennek, csakúgy mint az inflációs várakozások. A nagy jegybankok (FED, ECB, BoJ) erre adott válaszlépései meghatározóak lesznek szinte minden eszköz árára.

Ajánljon egy kisbefektető számára optimális befektetési portfóliót.
Általános érvényű optimális portfólió nem létezik, hiszen az többek között függ például az egyén kockázatvállaló hajlandóságától, vagy a befektetési időtávtól is. Mindenkinek azt javaslom, hogy egy vegyes portfóliót alakítson ki, amiben a hazai kötvény és részvény elemek mellett valamekkora súllyal már a külföldi részvények és kötvények is megjelennek. Ez egyrészt egy kellően diverzifikált portfóliót fog eredményezni, másrészt már kellő lehetőséget nyújt az egyes eszközosztályok, s így akár devizanemek közötti választásokra is. Ha valaki nem rendelkezik az ehhez szükséges tapasztalattal, akkor néhány befektetési alap kiválasztásával, vagy – amennyiben talál számára megfelelőt, akkor – akár egy vegyes alap kiválasztásával kivitelezhető a stratégia.

Ajánljon egy könyvet, cikket, videót, adatforrást mely segíthet egy átlagembernek befektetési döntéseinek meghozásában.
A jó befektetési döntésekhez kellő időben rendelkezésre álló kellő mennyiségű és minőségű információ szükséges. A befektetési szolgáltatók sok segítséget nyújtanak ezek megszerzésében, de ha teljesen naprakészek akarunk lenni a portfóliónk elemeit illetően, akkor a magyar és a nemzetközi szaksajtót is érdemes folyamatosan nyomon követni. Ha valaki komolyabban, és hosszú távon szeretné a saját kezébe venni befektetési döntéseit, akkor alap olvasmánynak Benjamin Graham: Az intelligens befektető című könyvét ajánlom.




Ajánlja ismerőseinek:



Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  

További bejegyzések

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyam csökkenései

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

A hét legnagyobb mértékű árfolyam csökkenései

Vadiúj alapok

Az elmúlt napokban forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 6 új alapot mutatunk be.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyamesései

A 10 legjobb alapkezelő – 2024 február [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2024 februárban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?.

OTP állampapír kamatok

Az OTP által forgalmazott állampapírok jelenleg érvényes kamata.

Az 5 legmagasabb hozamú Részvény befektetési alap grafikonnal

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.02.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.15

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.10

Vadiúj alapok

Az elmúlt napokban forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 6 új alapot mutatunk be. 2024.03.09

A 10 legjobb alapkezelő – 2024 február [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2024 februárban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?. 2024-02-29

Régebbi híreink

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up