Euro betétek kamatai 2013 április

Ritkaságszámba megy a lakossági euro betétek piacán a 3%-os kamat az elmúlt hónapok kamatcsökkenései után. A cikkből kiderül, hogy hol lehet a legjobb kamatra lekötni az eurónkat és hogy milyen lehetőségeken érdemes elgondolkodnia annak aki ennél előnyösebben szeretné fialtatni euro megtakarításait.

A tavaly nyáron elkezdődött enyhébb euro kamat esés után, az elmúlt hónapokban jelentősebben csökkentek a lakossági euro betétek kamatai. A nagybankok (Erste, CIB, Unicredit) jellemzően 2,5%-os kamatot adnak a náluk lekötött euro betétekre. Aki ennél többet szeretne, annak a K&H-hoz (3%), a Volksbankhoz (2,8%) vagy kevésbé ismert versenyzőkhöz mint pl. a Pannon Takarék Bankhoz kell mennie (3,3% 3000 Euro feletti lekötés esetén). A felsorolt betéti ajánlatok mindegyikével csak bizonyos feltételek teljesítésével élhetünk, ezért érdemes elolvasni a meghirdetett kondíciókat. Van ahol csak „új pénzre" kaphatunk akciós kamatot, van ahol csak komolyabb számlaaktivitás esetén jár a magas kamat. Arra is érdemes figyelni, hogy a pénz átutalásával és a lekötés végrehajtásával minél rövidebb időn belül végezzünk, hiszen az akciókat bármikor visszavonhatják vagy csökkenthetik az eddig meghirdetett kamatot.
A többi nagybank (OTP, Budapest, Raiffeisen) nem kényezteti el ügyfeleit, 1,5 - 2 % -os euro kamatokat kínálnak.
Néhány takarékszövetkezet szintén ajánl 3% körüli kamatokat. Ezek közül néhányat Budapesten is meg lehet találni (Takarék Szövetkezeti Hitelintézet, Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet) a többiek elsősorban a helyi befektetni vágyókat célozzák meg.
A hosszabb távú lekötésben gondolkodóknak szóba jöhet a bankbetétek alternatívájaként az ÁKK által kibocsájtott PEMÁK Prémium Euro Magyar Államkötvény melynek 2016/X sorozata 4,7% kamatozással érhető el.
Az euro alapú pénzpiaci befektetési alapok legjobbjai jellegükből adódóan 2,5% -os éves hozamot produkálnak, de előfordulnak 1% körüli, sőt negatív hozamot mutató alapok is. A kockázatkedvelők megpróbálkozhatnak az euro alapú részvény befektetési alapokkal is, ahol nem ritka a 10, 20 sőt akár 30%-os éves hozam sem. Ez természetesen nem garantált, az elmúlt évekre visszanézve elképesztően jó eredmény.
A szövegben a betéti konstrukciók EBKM értékét adtuk meg. A bankbetétek leírása nem teljeskörű, a részletekért minden esetben érdeklődjön a meghirdető pénzintézetnél. Bankváltás előtt kalkuláljon a felmerülő költségekkel (számlavezetés díja, átutalás költsége, stb.) és olvassa el alaposan pénzintézet által kiadott tájékoztatókat.



Ajánlja ismerőseinek:



Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  Takarékok kamatai  Euro betét  Volksbank  Unicredit Bank  Erste Bank  Raiffeisen Bank  CIB Bank  OTP Bank  

További bejegyzések

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap legdrámaibb árfolyamesései

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyam csökkenései

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

A hét legnagyobb mértékű árfolyam csökkenései

Vadiúj alapok

Az elmúlt napokban forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 6 új alapot mutatunk be.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyamesései

A 10 legjobb alapkezelő – 2024 február [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2024 februárban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?.

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.25

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.19

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.15

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.10

Régebbi híreink

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up