Átlag feletti hosszú távú hozamok a Concorde Alapkezelőnél

Negyedik alkalommal szerezte meg a Hónap alapkezelője címet a Concorde Alapkezelő. Ennek kapcsán kérdeztük Telegdi Renét, a Concorde Alapkezelő intézményi üzletág-igazgatóját az elért eredményeikről, az aktuális helyzetről és lehetőségekről.

Minek tulajdonítja az elmúlt időszakban elért átlag feletti hozamaikat?
Ez sok tényezőnek köszönhető. Döntően annak, hogy tavaly év végén viszonylag jól láttuk, hogy beindulhat az európai konjunktúra és sikerült meglovagolnunk az ebből következő európai részvényralit.
Nem szabad azonban a rövid távú eredményeket túlértékelni. Én azt emelném ki, hogy a stabil portfóliókezelői csapatunknak köszönhetően a hosszú távú hozamaink is átlag felettiek.

Melyik jelenlegi politikai vagy gazdasági történést tartja a legfontosabbnak egy hazai kisbefektető számára és miért?
Szűkebb értelemben a hazai alapkamat alakulása és a rövid oldali hozamok a legfontosabbak egy magyar kisbefektető számára, de természetesen ezek nem önmagukban változó tényezők. Tágabb értelemben az európai gazdaság alakulása lehet döntő jelentőségű egy hazai megtakarító számára.

Milyen trendet vagy váratlan eseményt valószínűsít a közeljövőben, amely leginkább hatással lehet egy magyar átlagpolgár befektetéseire?
Az európai növekedésnek erős gátat szabhat a kínai gazdaság megtorpanása és más fejlődő piacok gyengélkedése. Ez egy köztudott veszély, de hogy ez milyen mértékben hat majd a közép-európai gazdaságokra, befektetésekre, arról még mindenki csak találgat.
Várható trend lehet a nyugat-európai hozamok normalizálódása, ami a magyar állampapír befektetőknek egy kezelendő kockázat.

Ajánljon egy kisbefektető számára optimális befektetési portfóliót.
Aki tud 3-5 éves távban gondolkozni, annak valamilyen vegyes alapot javasolnék. A Concorde 2000 alapunk például elnyerte a 10 éves legmagasabb hozam díját a magyar alapok közül 2012-ben. Közel 20 éve működik az alap, 28 milliárd forintot kezelünk benne. Az államkötvények mellett 30-40 társaság részvényei szerepelnek a portfólióban. Az összetételt aktívan változtatjuk. Egy kisbefektető számára ez egy önmagában vállalható kiegyensúlyozott portfólió. Nagyon népszerű termék.
Aki ennél is óvatosabb portfóliót szeretne, annak érdemes a többféle abszolút hozamú alapból összeállított Concorde Hold Alapot választania. Ebben egyesével is olyan sikeres stratégiák kapnak helyet egymás mellett, amelyeknek mind az a célja, hogy a tőkepiaci környezettől függetlenül pozitív hozamot érjenek el a befektetőik számára.

Ajánljon egy könyvet, cikket, videót, adatforrást mely segíthet egy átlagembernek befektetési döntéseinek meghozásában.
Nagyon sokféle döntően külföldi sajtót, elemzést olvasunk, melyek egy átlagember számára túl száraznak bizonyulhatnak. Az elemzőink, portfóliókezelőink azonban rendszeresen megosztják gondolataikat a fontosabb piaci eseményekről, trendekről emészthető érthető formában a blogunkon, illetve sok külföldi szaktekintéllyel készült interjú is megjelenik az oldalon. Aki rendszeresen látogatja ezt a portált, az nagyon sokat tanulhat a befektetésekről, ráadásul mindezt –reményeink szerint – élvezhető formában. A blog elérhetősége: www.alapblog.hu .
Nyomtatott formában egy kiterjesztett változat is elérhető: A Lap című újság, mely újságárusoknál megvásárolható vagy a Haszon Lapkiadónál előfizethető.

Telegdi René, a Concorde Alapkezelő intézményi üzletág-igazgatója

Átlag feletti hosszú távú hozamok a Concorde Alapkezelőnél



Ajánlja ismerőseinek:



Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  Lakossági állampapír  

További bejegyzések

A legjobb öt Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, top 5 alapja. A sorrend a 2024.04.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

A hét legkiugróbb árfolyamesései

Az 5 legjobb Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonon

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legjobb 5 alapja. A sorrend a 2024.04.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

Nemrég forgalomba került alapok

Az elmúlt hetekben indított befektetési alapok listája. Írásunkban 5 nemrég indított alapot mutatunk be.

A hét legnagyobb árfolyam csökkenései

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap legdrámaibb árfolyamesései

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyam csökkenései

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült.

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

Az 5 legjobb Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonon

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legjobb 5 alapja. A sorrend a 2024.04.10.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.04.10

Nemrég forgalomba került alapok

Az elmúlt hetekben indított befektetési alapok listája. Írásunkban 5 nemrég indított alapot mutatunk be. 2024.04.09

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.25

Régebbi híreink

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up