Hírek a bankok világából és a pénzügyi szektorból, friss gazdasági hírek

Befektetési alapok: A hét vesztesei és nyertesei 2020.09.28

Jellemzően kivonták pénzüket a befektetők a Részvény alapokból. A Kötvény/Rövid kötvény kategória népszerűsége azonban elvitathatatlan.

Az öt legjobb Részvény befektetési alap Grafikon 2020.09.25

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2020.09.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

A legújabb alapok 2020.09.23

Az elmúlt hetekben forgalomba került alapok ismertetése. Írásunkban 4 frissen megjelent befektetési alapot mutatunk be.

Legrosszabb kamatok – 2020 szeptember 2020.09.22

Ha Ön ezekben a konstrukciókban tartja megtakarításait akkor jobb ha átgondolja befektetési stratégiáját. Meglepő lista a legrosszabb kamatozású lekötött betétekről.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét nap népszerű alapjai 2020.09.21

Rossz hetük volt az Abszolút hozamú alapoknak. Az Ingatlan/Közvetlen kategória viszont vonzotta a befektetőket.

A top 5 Árupiaci befektetési alap Grafikonnal 2020.09.19

Az Árupiaci kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2020.09.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az öt legjobb Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap Grafikon 2020.09.15

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, legjobb öt alapja. A sorrend a 2020.09.15.-i éves hozam adatok alapján készült.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét nap nyertesei és vesztesei 2020.09.14

Jellemzően kivonták pénzüket a befektetők a Pénzpiaci/Egyéb pénzpiaci alapokból. A Kötvény/Rövid kötvény kategória viszont vonzotta a befektetőket.

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap Grafikon 2020.09.10

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legjobb öt alapja. A sorrend a 2020.09.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét kiugró vásárlásai és eladásai 2020.09.07

Vesztettek a népszerűségükből a Részvény kategória alapjai. A Kötvény/Rövid kötvény kategóriában viszont a vevők voltak túlsúlyban.

A 10 legjobb alapkezelő – 2020 augusztus [Hónap alapkezelője] 2020-08-31

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2020 augusztusban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét nap kiugró vásárlásai és eladásai 2020.08.31

Az eladók voltak túlsúlyban az Árupiaci kategóriájú alapoknál. A Vegyes/Kiegyensúlyozott kategória népszerűsége azonban elvitathatatlan.

A legjobb öt Részvény befektetési alap Grafikonnal 2020.08.25

A Részvény kategória HUF alapú, öt legjobb alapja. A sorrend a 2020.08.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét kiugró vásárlásai és eladásai 2020.08.24

Vesztettek a népszerűségükből a Részvény kategória alapjai. A Vegyes/Kiegyensúlyozott kategóriába viszont jelentős befektetések áramlottak.

Legrosszabb kamatok – 2020 augusztus 2020.08.22

Ha Ön ezekben a konstrukciókban tartja megtakarításait akkor jobb ha átgondolja befektetési stratégiáját. Meglepő lista a legrosszabb kamatozású lekötött betétekről.

A push üzenetek kiküldése akadozik 2020-09-24 11:35 de. Raiffeisen Bank


Rendszerkarbantartás vasárnap (2020.09.13) hajnalban 2020-09-08 14:22 du. Raiffeisen Bank


Rendszerkarbantartás 2020. szeptember 5-én 2020-09-04 14:10 du. Raiffeisen Bank


OBA Ügyféltájékoztató – A Revolut szolgáltatásairól – frissítés 2020-09-03 07:04 de. OBA

OBA Ügyféltájékoztató

Milyen védelem vonatkozik a Revolut szolgáltatásait igénybevevő ügyfelek pénzére?

- 2020. szeptember 3-án frissített információkat tartalmaz -

 

A Revolut Ltd. Nagy-Britanniában bejegyzett elektronikuspénz-kibocsátó intézmény. A Revolut-csoporthoz tartozik a Revolut Bank UAB-t, valamint a Revolut Payments UAB. 2018. év végén a Revolut Bank UAB Litvániában banki (hitelintézeti) működési, míg a Revolut Payments UAB ugyanott elektronikuspénz-kibocsátói, valamint pénzforgalmi tevékenységi engedélyt szerzett. Mindez az ügyfelek pénzének védelme tekintetében azt jelenti, hogy a litván bejegyzésű Revolut Bank UAB-nál elhelyezett pénzösszegekre a Revolut Bank UAB-tól független, az európai uniós szabályokon alapuló, litván betétbiztosítási rendszer védelme az irányadó. A Revolut Payments UAB-nak átadott pénzösszegek esetében az elektronikuspénz kibocsátásra vonatkozó európai uniós irányelv litván szabályai alapján egyéb garanciák érvényesek, amelyek a cég szabályszerű működése esetén állnak fenn. Egyéb garancia többek között, hogy az ügyfelektől átvett pénzt alacsony kockázatú eszközökben kell elhelyezni, vagy megfelelő biztosítással kell fedezni. Ez esetben tehát az ügyfélpénzek védelme alapvetően a cég szabályszerű magatartásán múlik, azt nem harmadik fél biztosítja. Ugyanakkor a brit bejegyzésű Revolut Ltd.-nek átadott pénzösszegek esetében az elektronikuspénz kibocsátásra vonatkozó brit szabályok alapján egyéb garanciák érvényesek. A Brexit okán a korábban Nagy-Britanniában is alkalmazott egységes európai uniós szabályok már nem szükségszerűen érvényesek a Revolut Ltd.-nek átadott pénzösszegekre.

Magyarországon szabályosan bejelentett módon, határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében a Nagy-Britanniában bejegyzett Revolut Ltd., valamint a Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB végezhet pénzforgalmi szolgáltatási és elektronikuspénz-kibocsátói tevékenységet. A Revolut Bank UAB jelen tájékoztató közzétételekor betétek és más visszafizetendő pénzeszközök gyűjtése tevékenység tekintetében jogosult Magyarországon határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében tevékenységet végezni. A Revolut Bank UAB a pénzforgalmi szolgáltatási és elektronikuspénz-kibocsátói szolgáltatásnyújtásra vonatkozó bejelentését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem regisztrálta, így az hazánkban nem végezhet ilyen irányú tevékenységet. Az esetleges regisztráció megtörténtéről az MNB honlapján lehet tájékozódni (https://intezmenykereso.mnb.hu/).

Az Országos Betétbiztosítási Alap védelme nem vonatkozik sem a Revolut Ltd.-nél, sem a Revolut Payments UAB-nál, sem pedig a Revolut Bank UAB-nál elhelyezett pénzekre.

A Revolut jelenlegi és leendő ügyfeleinek továbbra is érdemes ellenőrizni a szolgáltató pontos kilétét, tevékenységét, tevékenységi jogosítványát, a pénzösszegek szolgáltató részére történő átadásával vállalt kockázatok felmérése érdekében.

 

Budapest, 2020. szeptember 3.

 

Országos Betétbiztosítási Alap


A jokamat.hu hírei

Befektetési alapok: A hét vesztesei és nyertesei

Jellemzően kivonták pénzüket a befektetők a Részvény alapokból. A Kötvény/Rövid kötvény kategória népszerűsége azonban elvitathatatlan. 2020.09.28

Az öt legjobb Részvény befektetési alap Grafikon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2020.09.25.-i éves hozam adatok alapján készült. 2020.09.25

A legújabb alapok

Az elmúlt hetekben forgalomba került alapok ismertetése. Írásunkban 4 frissen megjelent befektetési alapot mutatunk be. 2020.09.23

Legrosszabb kamatok – 2020 szeptember

Ha Ön ezekben a konstrukciókban tartja megtakarításait akkor jobb ha átgondolja befektetési stratégiáját. Meglepő lista a legrosszabb kamatozású lekötött betétekről. 2020.09.22

Befektetési alapok: Az elmúlt hét nap népszerű alapjai

Rossz hetük volt az Abszolút hozamú alapoknak. Az Ingatlan/Közvetlen kategória viszont vonzotta a befektetőket. 2020.09.21

Régebbi híreink

Nagybankok betét ajánlatai (HUF)

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up