legjobb kamat
legjobb banki kamat
legjobb betéti kamat
jokamat.hu hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legjobb ajánlatokról!

Megtalálta a legjobb bank betéti kamatot!
Bank kamat összehasonlítás HUF/USD/EUR/CHF


Hírek a bankok világából és a pénzügyi szektorból, friss gazdasági hírek

 • Az MNB vizsgálja, szükséges-e a Norbi Update részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítése

  2014-09-18 18:24 du. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_sajtokozlemeny_20140918
 • Sajrtóközlemény: Az MNB vizsgálja, szükséges-e a Norbi Update részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítése

  2014-09-18 17:36 du. MNB Felügyelet
  Budapest, 2014. szeptember 18. Az MNB áttekinti, hogy indokolt-e a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítése. A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra: döntéseik meghozatala során az MNB által korábban jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe.
 • #NDIF starts to compensate the depositors of the "Alba" Saving Coop. and finish it within 20 workdays. #depositinsurance

  2014-09-18 13:40 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter NDIF starts to compensate the depositors of the "Alba" Saving Coop. and finish it within 20 workdays. depositinsurance
 • Ma kezdődik az Alba Tksz. betéteseinek kártalanítsa, amelyet az #OBA 20 munkanapon belül befejez. #betetvedelem http://t.co/e0FXxjfOdu

  2014-09-18 13:40 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Ma kezdődik az Alba Tksz. betéteseinek kártalanítsa, amelyet az OBA 20 munkanapon belül befejez. betetvedelem http://t.co/e0FXxjfOdu
 • Az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanításáról

  2014-09-18 11:41 de. OBA

  Közlemény


  A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-317/2014. sz. határozatában az ALBA Takarékszövetkezet (székhelye: 8000 Székesfehérvár, Táncsics Mihály u. 2.) tevékenységi engedélyét visszavonta és a bíróság elrendelte a Takarékszövetkezet felszámolását. Ennek következtében a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt.) alapján az OBA 2014. szeptember 18-án megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi a betétesek részére a kártalanítás kifizetését.

  Kártalanítási összeg

  Az említett törvény alapján az OBA a névre szóló betét- és 2014. szeptember 17-ig számított kamatköveteléseket személyenként legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő 31.396.000 forintösszegig fizeti ki. Az átváltás a 2014. szeptember 17-i MNB devizaárfolyamon történik.

  A kártalanítási igényt nem kell bejelenteni! A kifizetés alapját a Takarékszövetkezet nyilvántartásában lévő személyes (név, lakcím stb.), illetve céges adatok, valamint a betét(ek)re vonatkozó adatok jelentik. Felhívjuk a figyelmet, hogy az OBA a kártalanítással kapcsolatos értesítését a betétes takarékszövetkezeti nyilvántartásban lévő állandó lakcímére és nem az ott megadott más címre küldi! A lakcímváltozás bejelentése – a személyazonosság igazolása mellett – csak az ALBA Takarékszövetkezet fiókjaiban tehető meg.

  Kifizetési elszámolás

  Az OBA a kártalanítás összegéről minden esetben részletes kifizetési elszámolást készít, melyet a betét tulajdonosa részére tértivevényes levélben küld meg.

  Kifizetés módjai

  Magánszemélyek részére

  § 100 ezer forint kártalanítási összegig készpénzben postai kézbesítő útján.

  § 2,5 millió forint kártalanítási összegig postai kifizetési utalvánnyal, postahelyen történő felvétellel.

  § 2,5 millió forintot meghaladó összegű kártalanítás felvétele, illetve az arról való rendelkezés személyesen a kijelölt takarékszövetkezeti fiókban történik. Az OBA a kifizetési elszámoláshoz mellékelt levélben részletesen tájékoztatja a betét tulajdonosát a kártalanítási összeg felvételével kapcsolatos tennivalókról, valamint a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókról.

  Jogi személyek részére

  § Összeghatártól függetlenül a jogi személyek, egyéb szervezetek és az egyéni vállalkozók – a kifizetési elszámolás és a tájékoztató postai átvételét követően – a kifizetési elszámolásban megjelölt takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a kártalanítás összegét.

  Készpénzbiztonsági okokból javasoljuk, hogy a kártalanítási összeget az adott fiókban helyezze el, vagy utalja át bármely magyarországi hitelintézetnél vezetett bankszámlára. Nyomatékosan felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy nagy összegű készpénz tartása biztonsági kockázatot jelenthet, ezért körültekintően járjanak el!

  Ha a betét tulajdonosa, aki a kártalanításra jogosult személy, időközben elhalálozott és azt az örökösök a Takarékszövetkezetnél még nem jelentették be, egyeztetés céljából hívják fel az OBA 06 (40) 918-918-as helyi tarifájú ügyfélszolgálati telefonszámát. Gyámhatósági betét esetén kérjük, hogy a gyám/gondnok szintén hívja a fenti telefonszámot.

  A kártalanítás során nem kerül kifizetésre a lejárt tartozás miatt a Takarékszövetkezet által beszámított összeg.

  A kártalanításokra is vonatkoznak a hatályos adójogszabályok, így a kifizetett kamat után az OBA kamatadót és egészségügyi hozzájárulást köteles levonni.

  A 31.396.000 forintot meghaladó vagy az OBA által nem biztosított (lásd Hpt. 213. §) betétkövetelésre vonatkozóan hitelezői igénybejelentést lehet tenni a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-nél (tájékoztatás: http://www.psfn.hu/; telefon: 06 (1) 321-0116).

  További információ az OBA honlapján (www.oba.hu), valamint a 06 (40) 918-918-as OBA ügyfélszolgálati telefonszámon és az ALBA Takarékszövetkezet fiókjaiban kérhető.

  Országos Betétbiztosítási Alap

   

  Budapest, 2014. szeptember 18.


 • Okos pénz

  2014-09-18 09:55 de. CONCORDE Alapkezelő Zrt.

  A buta pénz után úgy tunik itt az okos pénz is. Ma látványosan erosödni kezdett - minden elozmény nélkül! - a forint. Mit ad Isten, állítólag pont holnap derül ki, hogy az S&P felminosít-e minket. Úgy tunik vannak akik tudják, vagy tudni vélik, hogy mi lesz a minosítés eredménye. Természetesen ez tiltott, bennfentes kereskedés lenne, ami nagyon csúnya dolog.

 • A nap ábrája

  2014-09-18 08:30 de. CONCORDE Alapkezelő Zrt.

  A dollár tovább erősödik az euróval szemben.

  20140918 eurusd
  forrás: Bloomberg

 • Vakmajom

  2014-09-18 05:30 de. CONCORDE Alapkezelő Zrt.
  A dollár tudott erosödni a FED-re, másban nem volt eros reakció. Smallcap alulteljesítés folytatódik. Arany haldoklás is.
 • Megkezdődik az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítása

  2014-09-17 19:45 du. OBA

  Sajtóközlemény

  2014. szeptember 18.

  A mai naptól megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását. A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként maximum 100 ezer eurónak megfelelő, maximálisan 31.396.000 forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.

  Az OBA elindítja és 20 munkanapon belül, legkésőbb október 15-ig befejezi az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek a kártalanítását, miután a takarékszövetkezet felszámolásáról szóló bírósági végzés 2014. szeptember 17-én közzétételre került. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 29-én vonta vissza a székesfehérvári központú takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és a felügyeleti biztosok kirendeléséről is döntött, akik a takarékszövetkezet helyzetének felmérése után tettek javaslatot a felszámolásra.

  „Hasonlóan a korábbi kártalanítási esetekhez, a betéteseknek ezúttal sincs teendőjük. A kártalanítást a betétesek automatikusan megkapják, az OBA postai úton értesíti az érintetteket a nekik járó kártalanítási összegről és a kártalanítás folyamatáról. 100 ezer forintig terjedő követelések esetében a postai kézbesítő házhoz viszi a pénzt, e fölött pedig vagy a levelünkben megjelölt postákon vagy pedig a kijelölt takarékszövetkezeti fiókban lehet majd a pénzt felvenni, vagy arról rendelkezni.” – mondta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója.

  Magánszemélyek esetében az OBA a minél gyorsabb kártalanítás érdekében a betétesek számára három csatornán keresztül juttatja el a pénzt:

  • 100 ezer forintig a postai kézbesítő házhoz viszi a pénzt.
  • 100 ezer és 2,5 millió forint között a postai kézbesítőtől kapnak értesítést, hogy melyik postán tudják a betétesek felvenni az őket megillető összeget.
  • 2,5 millió forint felett az OBA által küldött levélben lesz megnevezve az a takarékszövetkezeti fiók, ahol az ügyfél rendelkezhet majd az őt megillető kártalanításról – ez lehet betétlekötés, átutalás vagy készpénzfelvétel.

  Jogi személyek esetében az OBA összeghatártól függetlenül postai úton fog értesítést küldeni, hogy mely takarékszövetkezeti fiókot felkeresve férhetnek hozzá a követelésükhöz.

  Az OBA a honlapján (www.oba.hu) részletes hirdetményt tesz közzé a kártalanításról. A hirdetmény megjelenik a Magyar Nemzet, a Népszabadság, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap hétvégi számában, továbbá az ALBA Takarékszövetkezet fiókjaiban kerül kifüggesztésre. Az érdeklődők éjjel-nappal hívhatják az OBA ügyfélszolgálatát a 06-40-918-918-as kedvezményes tarifájú kék számon, mely a kártalanítás teljes ideje alatt az ügyfelek rendelkezésére áll.

  #          #          #

   

   

  További információ:

  Országos Betétbiztosítási Alap

  Tóth István, kommunikációs vezető

  Mobil: 30-491-2820

  E-mail: toth@oba.hu

  A szerkesztő figyelmébe

  Az OBA

  Az EU területén bejegyzett hitelintézetekben elhelyezett bankbetéteket az alapítás országában létrehozott nemzeti betétbiztosítási intézmény biztosítja. 1993 óta minden, Magyarországon működési engedéllyel rendelkező hitelintézet (bank, takarékszövetkezet, hitelszövetkezet, lakástakarék-pénztár) köteles csatlakozni az Országos Betétbiztosítási Alaphoz (OBA) és csatlakozási, valamint éves díjat fizetni. A hazai bankrendszer stabilitását szolgáló OBA legfőbb feladata, hogy betétbefagyás esetén a felhalmozott vagyonából kártalanítsa a betéttulajdonosokat. A betétbiztosítás érvényes szabályait az OBA honlapjáról letölthető „Iránytű a betétbiztosításhoz” című ügyfél-tájékoztató kiadvány tartalmazza: http://oba.hu/images/stories/downloads/iranytu/iranytu.pdf

  A kártalanítási folyamat

  Hitelintézet felszámolása/végelszámolása esetén a kártalanításra jogosult betétesek részére az OBA 20 munkanapon belül kártalanítást fizet személyenként és hitelintézetenként összevontan, maximálisan 100 ezer euróig. A minden esetben forintban fizetett kártalanítás a betét tőke- és kamatösszegére egyaránt vonatkozik. A kártalanítás menetéről szóló tájékoztató az OBA honlapján érhető el: http://oba.hu/hu/betetvedelem/kartalanitas-menete

  Hpt.

  Az OBA működését szabályozó, 2013. évi CCXXXVII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról.

  Kifizető ügynök bank

  Az OBA több magyarországi székhelyű, kiterjedt fiókhálózattal rendelkező hitelintézettel kötött keretszerződést ügynök banki közreműködésre. Ez azt jelenti, hogy nagytömegű kifizetés esetén az ügynök bank(ok) kifizető funkcióval segíti(k) a kártalanítást. Az ügyfelek az ügynökbanknál rendelkezésükre tartott összeget felvehetik készpénzben, elhelyezhetik betétben vagy más megtakarítási termékben a banknál, avagy tovább utalhatják egy általuk megnyitott magyarországi hitelintézetnél vezetett bankszámlára. Az ügyfélnek mindenképpen fel kell keresnie az ügynökbank valamelyik fiókját.

  OBA fogyasztóvédelmi embléma

  Az OBA által biztosított banki termékek könnyen felismerhetőek a 2012. március 1-jétől kötelezően feltüntetendő betétbiztosítási fogyasztóvédelmi embléma által. Az embléma használatát hitelintézeti ellenőrzései során az OBA ellenőrzi, a Magyar Nemzeti Bank figyelemmel kíséri: http://www.oba.hu/hu/tagintezeteknek/fogyasztovedelmi-emblema.

  OBA tagintézetek

  2013. december 31-én 157 tagintézete volt az OBA-nak, 4 lakástakarék-pénztár, 4 hitelszövetkezet, 34 bank és 115 takarékszövetkezet.


 • #NDIF starts the compensation of „Alba” Savings Coop.’s depositors. This is the 3rd case in row this year. #depositinsurance

  2014-09-17 18:23 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter NDIF starts the compensation of „Alba” Savings Coop.’s depositors. This is the 3rd case in row this year. depositinsurance
 • Az #OBA megkezdi az Alba Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását. #betetvedelem

  2014-09-17 18:22 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Az OBA megkezdi az Alba Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását. betetvedelem
 • Alba takarék: indul a felszámolás és a betétkifizetés

  2014-09-17 18:20 du. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_sajtokozlemeny_20140917
 • Sajtóközlemény: Alba takarék: indul a felszámolás és a betétkifizetés

  2014-09-17 18:20 du. MNB Felügyelet
  Budapest, 2014. szeptember 17. - Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az ALBA Takarékszövetkezet felszámolását. Húsz munkanapon belül így megtörténik a betétesek kártalanítása.  
 • A Szanálási Alap igazgatótanácsa elfogadta az Alaphoz történő éves, kockázat alapú díjfizetési kötelezettségre vonatkozó Díjfizetési szabályzatot

  2014-09-17 15:32 du. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_hirek_20140917_1500
 • A nap ábrája

  2014-09-17 12:30 du. CONCORDE Alapkezelő Zrt.

  Shanghai composite index továbbra is oldalazik vagy kitörés előtt áll?

  20140917 shanghai comp
  forrás: Bloomberg

   


 • Bod Péter Ákos és a kettős mérce (Matolcsy György nyílt levele Bod Péter Ákoshoz)

  2014-09-17 11:37 de. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_hirek_20140917
 • Bódi-Schubert Anikó - Leszkó Erika - Pataki Tibor - Réthy Barbara: Megújul a bankjegysorozat - Versenyben a technikával és a hamisítókkal

  2014-09-17 10:58 de. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_hirek_20140917_1030
 • If the Scottish vote yes, Scotland should consider to set a deposite guarantee scheme. #depositinsurance http://t.co/AF7TpgVkCT

  2014-09-17 10:51 de. OBA
  @Betetbiztositas Twitter If the Scottish vote yes, Scotland should consider to set a deposite guarantee scheme. depositinsurance http://t.co/AF7TpgVkCT
 • Skócia függetlenedése esetén Európa legújabb országának önálló betétbiztosítási alapra is szüksége lesz #betetvedelem http://t.co/AF7TpgVkCT

  2014-09-17 10:50 de. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Skócia függetlenedése esetén Európa legújabb országának önálló betétbiztosítási alapra is szüksége lesz betetvedelem http://t.co/AF7TpgVkCT
 • Rövidebb nyitva tartás szeptember 30-án és október 1-jén

  2014-09-17 10:16 de. RAIFFEISEN BANK Zrt.
 • A buta pénz

  2014-09-17 05:13 de. CONCORDE Alapkezelő Zrt.

  Méghogy hatékonyak lennének a piacok? Ugyanmár! Hiszen a kérdésemre, hogy miért veszik az XY részvényt, egyre többször hallom, hogy "ETF flow" van. Mit is jelent mindez?

 • Vakmajom

  2014-09-17 04:30 de. CONCORDE Alapkezelő Zrt.
  Bigcap testesebb visszapattincs, smallcap maradt alulteljesíto. Meghúzták az olajat.
 • Pályázati felhívás: Független értékelőket keres az MNB

  2014-09-16 17:40 du. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_hirek_20140916
 • Only those are considered registered deposits whose owners’ identities are clearly established in the banks’ records. #depositinsurance

  2014-09-16 17:00 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Only those are considered registered deposits whose owners’ identities are clearly established in the banks’ records. depositinsurance
 • Azok minősülnek névre szóló betéteknek, amelyeknél a betétes személye a bank nyilvántartásából egyértelműen megállapítható. #betetvedelem

  2014-09-16 17:00 du. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Azok minősülnek névre szóló betéteknek, amelyeknél a betétes személye a bank nyilvántartásából egyértelműen megállapítható. betetvedelem
 • A Szanálási Alap 2014-es díjfizetési szabályzatának elfogadása

  2014-09-16 15:23 du. OBA

  A Szanálási Alap igazgatótanácsa elfogadta az Alaphoz történő éves, kockázat alapú díjfizetési kötelezettségre vonatkozó Díjfizetési szabályzatot

  Budapest, 2014. szeptember 15. – A Szanálási Alap igazgatótanácsa a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló 2014. évi XXXVII. törvény felhatalmazása és az MNB előterjesztése alapján elfogadta a Szanálási Alap díjpolitikáját és a díjfizetési szabályzatot, amely alapján meghatározta tagjainak 2014. évre eső díjainak befizetési kötelezettségét. A hitelintézetek és befektetési vállalkozások méretükkel arányos mértékű díjfizetésre kötelezettek, és a díj kiszabásánál – a kockázat alapú változó díjrész miatt – kockázatosságuk is figyelembe vételre került. A szektoroknak az idei évre az Alaphoz történő hozzájárulások (a csatlakozási díjakkal együtt) kb. 2,5 Mrd forint terhet jelentenek. Az Alap vagyonát csak a szanálással kapcsolatos hozzájárulásra használhatja fel, ezzel elősegítve a szanálási célok elérését, köztük a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartását és a betétek védelmét.

  Az Alap legfontosabb bevételi forrását a tagok rendszeres éves befizetései jelentik, amelynek mértékét az Alap igazgatótanácsa az MNB által készített előterjesztés alapján határozza meg. A Szanálási Alaphoz történő díjfizetésre minden hazai székhelyű hitelintézet és befektetési vállalkozás kötelezett, mert az Alap létéből eredő hasznokból mindegyikük részesül.

  A díjfizetési kötelezettség az intézmények méretével arányos, de a Szanálási Alap igazgatótanácsa éves szinten 200 ezer forintban minimumdíjat (idei évre ennek időarányos részét) határozott meg azon intézmények esetén, amelyeknél az arányos díj nem érné el ezt a szintet. A díjak egyedi intézményi szinten kerültek meghatározásra, és a díjfizetési kötelezettségnek – a szövetkezeti hitelintézeti integráció egyetemleges felelősségi körébe tartozó intézmények kivételével – egyedi szinten kell megfelelni. A szövetkezeti hitelintézetek Integrációs Szervezetének (ISZ) közös vagyona a hozzá tartozó hitelintézetek szavatoló tőkéjébe kockázattal súlyozott mérlegfőösszeg-arányosan került figyelembevételre.

  A törvény alapján a rendszeres díj alapdíjból és kockázat alapú változó díjból áll. A díjfizetés alapja az intézmény biztosított betétek kártalanítási összeghatár alatti részével csökkentett (szavatoló tőke nélküli) kötelezettségállománya, amelyet a díjfizetési kulccsal megszorozva kapjuk az alapdíjat. Az igazgatótanács 0,04 százalékban határozta meg a díjfizetési kulcsot. Az alapdíjat a kockázati együtthatóval szorozva kapjuk az egyes intézmények által fizetendő díjat, amelynek eredményeképpen a teljes díj az alapdíj 80 és 150 százaléka között alakul, az egyes intézmények kockázatossága alapján meghatározva. A kockázatosság meghatározásához a díjpolitika négy kategóriát (kockázat, jövedelmezőség, rendszerkockázat és egyéb) vesz figyelembe. A díj kockázat alapú változó része az alapdíjtól való eltérést jelenti, azaz kockázatosabb intézmény esetében magasabb a fizetendő díj, a kevésbé kockázatos intézmény esetében pedig alacsonyabb.

  A Szanálási Alap díjfizetési szabályzata az MNB, NGM és OBA honlapján érhető el.

  Szanálási Alap igazgatótanácsa


 • Az MNB visszautasítja a politikai nyomásgyakorlást

  2014-09-16 14:15 du. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_kozlemeny_20140916
 • Depositors will receive money from the Deposit Insurance of Vietnam within one month after the bankruptcy declaration. #depositinsurance

  2014-09-16 10:44 de. OBA
  @Betetbiztositas Twitter Depositors will receive money from the Deposit Insurance of Vietnam within one month after the bankruptcy declaration. depositinsurance
 • A vietnámi betétbiztosítási alap, a Deposit Insurance of Vietnam januártól egy hónap alatt kártalanítja a betéteseket. #betetvedelem

  2014-09-16 10:43 de. OBA
  @Betetbiztositas Twitter A vietnámi betétbiztosítási alap, a Deposit Insurance of Vietnam januártól egy hónap alatt kártalanítja a betéteseket. betetvedelem
 • MEGJELENTEK A 2014. JÚLIUS HAVI FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKAI ADATOK

  2014-09-16 08:30 de. Magyar Nemzeti Bank
  mnbhu_hirek_20140915
 • A hónap alapkezelője – 2014 augusztus

  2014.08.31
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 augusztusban a QUANTIS Investment Management Zrt. nyerte.
 • Hirdetés
 • A hónap alapkezelője – 2014 július

  2014.07.31
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 júliusban a QUANTIS Investment Management Zrt. nyerte.
 • Vége a kamatcsökkentésnek!

  2014.07.22
  Az MNB bejelentette, hogy lezárja a két éve tartó kamatcsökkentési ciklust. A betéti kamatok így várhatóan nem csökkenek tovább.
 • 2014 június legjobban teljesítő alapkezelője

  2014.06.30
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 júniusban a AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. nyerte. Ez sorozatban a harmadik első helyezése!
 • A hónap alapkezelője – 2014 május

  2014.06.05
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 májusban az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • A hónap alapkezelője – 2014 április

  2014.05.05
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 áprilisban az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • 2020/N Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) hasznos infók

  2014.04.08
  A 2020/N Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) kamatozása, kamatfizetési időpontok, egyéb hasznos tudnivalók és linkek
 • A hónap alapkezelője – 2014 március

  2014.04.07
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2014 márciusban a Generali Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • Jönnek a Bónusz Magyar Államkötvények

  2014.03.13
  2014. március 17.-én új lakossági állampapír típus forgalmazását kezdi meg az Államadósság Kezelő Központ. Lehet, hogy Ön éppen pont ilyen befektetési lehetőséget keres? Olvassa el itt a részleteket.
 • 2017/X PEMÁK legfontosabb tudnivalók

  2014.03.12
  A 2017/X Prémium Euró Magyar Államkötvény kamatozása, kamatfizetési időpontok, egyéb hasznos tudnivalók és linkek
 • A hónap alapkezelője – 2014 február

  2014.03.03
  A jokamat.hu „A hónap alapkezelője” címét 2014 februárban az előző két hónap után ismét a CONCORDE Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • Prémium Magyar Államkötvény 2019/I

  2014.02.06
  A legfontosabb tudnivalók a 2019/I Prémium Magyar Államkötvényről
 • A hónap alapkezelője – 2014 január

  2014.02.02
  A jokamat.hu „A hónap alapkezelője” címét 2014 januárban kiemelkedő hozamot produkálva a CONCORDE Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • Magasabb kamatot adnak az euro betétre mint a forintra?

  2014.01.26
  Az MNB sorozatos alapkamat csökkentései nyomán az 1 évnél rövidebb időre lekötött lakossági forint betéti kamatok jellemzően 4,5 % alá csökkentek. A nagybankok 2 és 4 % közötti konstrukciókat kínálnak, néhány takarékszövetkezet ad csak 5 % körüli kamatot. Az euró betéti kamatok így már közel egy szinten vannak a forint betétekével, sőt van olyan pénzintézet amely 4,7 %-os EBKM-et ajánl a nála eurót elhelyezőknek.
 • 2 százalékos alapkamat jöhet?

  2014.01.10
  Két százalék közelébe csökkenhet az idén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata, ezzel további mélységekbe taszítva a betéti kamatokat. Érdemes kihasználni a még elérhető hosszabb futamidejű magasabb kamatú lekötéseket?
 • 4% kamat 6 hónapra a Postán

  2014.01.10
  A 350 legforgalmasabb postán érhető el az FHB FIX betétje. 4% kamat különösebb feltételek nélkül, elég ha a lekötendő összeg meghaladja a 100 000 Ft-ot.
 • A hónap alapkezelője – 2013 december

  2014.01.03
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2013 decemberben a CONCORDE Alapkezelő Zrt. nyerte.
 • Megint csökkenhet az alapkamat

  2013.12.16
  A JP Morgan elemzői szerint holnap előreláthatólag az utóbbi időben alkalmazott mértékű, 0,20 százalékpontos kamatcsökkentést hajt végre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.
 • A hónap alapkezelője – 2013 november

  2013.12.01
  A jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2013 novemberben a QUANTIS Investment Management Zrt. nyerte.
 • Érdemes még részvényalapokba fektetni?

  2013.11.20
  Szárnyalnak a részvényalapok és sokan felteszik a kérdést, hogy érdemes e még beszállni vagy egy nagyobb korrekció előtt állunk. A CIB alapkezelő szakértői erre a kérdésre keresik a választ az alábbi írásban.
 • Októberi állampapír forgalom

  2013.11.14
  Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) tájékoztatása szerint átlagosan növekedett a lakossági állampapír állomány. A cikkből megtudhatja, hogy melyik a legkedveltebb állampapír és melyik volt az amelynek állománya csökkent.
 • Nagybankok betét ajánlatai (HUF)
  5,00 %
  4,59 %
  2,50 %
  2,23 %
  2,00 %
  1,80 %
  1,60 %
  1,20 %
 • jokamat.hu hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre

  Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

  Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek.

   FELIRATKOZOM!
 • Adja hozzá oldalunkat könyvjelzőihez (CTRL+D)!

 • Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

  Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

  Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

 • Írja meg véleményét!
  Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

www.lonesoft.hu