Kamatozó Kincstárjegy hasznos tudnivalók

Röviden összefoglaltuk a Kamatozó Kincstárjeggyel kapcsolatos alapvető információkat. Megtudhatja, hogy, hol és ki veheti meg, hol találhatja meg a hivatalos tájékoztató dokumentumokat és hogy mikor lehet hozzájutni a kamathoz.

Kamatozó Kincstárjegy alapinformációk


A Magyar Állam az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) közbeiktatásával Kamatozó Kincstárjegyet bocsájt ki. A Kamatozó Kincstárjegy névre szóló, 10 000 Ft névértékű, egy éves futamidejű, fix kamatozású értékpapír mely kamatát a tőkével együtt a lejárat napján fizeti. Az államkötvényekhez hasonlóan a Kamatozó Kincstárjegyhez kapcsolódó követelés az államadósság részét képezi, a Magyar Állammal szemben soha nem évül el. A kifizetett kamat kamatadó köteles, ezzel kapcsolatba érdemes utánanézni az aktuális vonatkozó jogszabályoknak.
Kibocsájtáskor és a másodpiacon az alábbiak vásárolhatják meg:

- devizabelföldi természetes személyek
- devizakülföldi természetes személyek
- a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 5.§ (1) bekezdés 60. pontja szerint intézményi befektetőnek minősülő szervezetek kivételével devizabelföldinek minősülő jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek.

A kamat és az ISIN kód kibocsátásonként változik, az aktuális jegyezhető Kamatozó Kincstárjegy kamata itt található. A nyilvános ajánlattételben a kamat mellett az EHM-et (egységesített értékpapír hozam mutató) is megadják. Ez pl. 5% kamat mellett évi 4,94% volt. Szökőév esetében február 29. napja az eltelt napok számolásánál nem vehető figyelembe.

Hol vásárolható meg és adható el a Kamatozó Kincstárjegy?


Jegyezhető, illetve a futamidő alatt eladható a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban, a WebKincstáron és TeleKincstáron keresztül, valamint a lakossági Elsődleges forgalmazók fiókhálózatában:

- CIB,
- K&H,
- OTP,
- Raiffeisen Bank,
- UniCredit Bank
- TakarékBank.

Hasznos linkek


Az ÁKK Zrt. honlapján találhat további részleteket.

További hasznos linkek:
akk.hu
allampapir.hu
kozzetetelek.hu

Oldalunkon összehasonlíthatja a lakossági államkötvények és kincstárjegyek kamatát, a banki és takarékszövetkezeti kamatokkal és a befektetési alapok hozamaival. A navigációhoz használja a bal oldali és a felső menüket.
Amennyiben hozzáfűznivalója vagy esetleg kérdése van a Kamatozó Kincstárjeggyel kapcsolatban, írja meg a hozzászólások között.Ajánlja ismerőseinek:Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  Takarékok kamatai  Unicredit Bank  Raiffeisen Bank  CIB Bank  OTP Bank  Lakossági állampapír  

További bejegyzések

Az elmúlt hét kiemelkedő árfolyamesései

A 10 legjobb alapkezelő – 2020 június [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2020 júniusban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?.

Befektetési alapok: A hét népszerű alapjai

Vesztettek a népszerűségükből a Kötvény/Rövid kötvény kategória alapjai. Az Ingatlan/Közvetlen kategóriába viszont jelentős befektetések áramlottak.

A hét legnagyobb árfolyam csökkenései

Az 5 legnagyobb hozamú Részvény befektetési alap Grafikon

A Részvény kategória HUF alapú, top 5 alapja. A sorrend a 2020.06.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Vadiúj alapok

Az elmúlt hetekben forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 1 új befektetési alapot mutatunk be.

Befektetési alapok: Az elmúlt hét nap népszerű alapjai

Vesztettek a népszerűségükből az Egyéb értékpapír kategória alapjai. Az Ingatlan/Közvetlen kategória viszont vonzotta a befektetőket.

Legrosszabb kamatok – 2020 június

Ha Ön ezekben a konstrukciókban tartja megtakarításait akkor jobb ha átgondolja befektetési stratégiáját. Meglepő lista a legrosszabb kamatozású lekötött betétekről.

Az elmúlt hét nap legkiugróbb árfolyamesései

A legjobb öt Árupiaci befektetési alap Grafikon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, legjobb öt alapja. A sorrend a 2020.06.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

A 10 legjobb alapkezelő – 2020 június [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2020 júniusban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?. 2020-06-30

Befektetési alapok: A hét népszerű alapjai

Vesztettek a népszerűségükből a Kötvény/Rövid kötvény kategória alapjai. Az Ingatlan/Közvetlen kategóriába viszont jelentős befektetések áramlottak. 2020.06.29

Az 5 legnagyobb hozamú Részvény befektetési alap Grafikon

A Részvény kategória HUF alapú, top 5 alapja. A sorrend a 2020.06.25.-i éves hozam adatok alapján készült. 2020.06.25

Vadiúj alapok

Az elmúlt hetekben forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 1 új befektetési alapot mutatunk be. 2020.06.23

Régebbi híreink

Nagybankok betét ajánlatai (HUF)

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up